ATP нареди Димитров сред обещаващите играчи за 2012



28-12-2011 09:23 | Станко Димов

От официалния сайт на ATP (ATPWorldTour.com ) направиха своите предположения за младите тенисисти, които могат да направят сериозен пробив в мъжкия тенис през 2012-та година. Сред предложенията за играчи, чиито изяви трябва да бъдат наблюдавани внимателно, е и българинът Григор Димитров, който през 2012-та ще изиграе втория си пълен сезон в мъжкия тенис.

От ATP припомнят, че може би най-подходящото място за сериозен пробив е започващият след дни Australian Open, където през последните години изгряха звездите на не един или двама тенисисти. От асоциацията дават за като пример затова Жо-Вилфред Цонга и Маркос Багдатис, които играха финал в турнира съответно през 2008-ма и 2006-та година. 

Само преди 12 месеца пък отново в Мелбърн изгряха звездите на други двама обещаващи тенисисти – Милош Раонич и Александър Долгополов. Първият премина през квалификациите, след което достигна до 4-ти кръг, преди да загуби от Ферер. Няколко месеца по-късно Раонич спечели и първата си титла на ниво ATP,  а в края на сезона бе обявен за Новак на годината.

Украинецът Долгополов пък направи още по-голям бум в Австралия, след като отстрани доказани играчи като Цонга и Сьодерлинг, преди на ¼-финалите да бъде спрян от Анди Мъри.

Ето и кои имат потенциал да бъдат младите звезди на ATP, които да изгреят на сцената на Australian Open:

„Всички погледи в Мелбърн ще бъдат насочени към 42-ия в света Бърнард Томич, който миналата година достигна до четвъртфинал на Уимбълдън (загуби от Джокович). Миналата година тийнейджърът влуди местните фенове в Мелбърн, след като отстрани двама играчи от Топ 50, преди в трети кръг да отстъпи пред Рафаел Надал.

Американецът Доналд Йънг най-накрая остави следа в мъжкия тенис, след като достигна до четвърти кръг на US Open 2010, побеждавайки по пътя си Станислас Вавринка. Няколко седмици по-късно 22-годишният тенисист игра и първия си финал на ниво ATP (в Банкок, загуби от Мъри). Йънг завърши годината в Топ 40 и ще се опита да продължи да впечатлява и на Australian Open 2012.

Друг играч, който заслужава внимание през 2012-та година е Григор Димитров, който все още търси начин да пренесе силните си резултати в юношеските турнири в професионалния тенис. Освен българина трябва да отбележим още Райън Харисън (САЩ) и Седрик-Марсел Щебе, който завърши сезона на рекордното за него 81-во място”, отбелязват още от ATP.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини