Отличен старт за Григор Димитров в Синсинати



15-08-2011 20:47 | Станко Димов

Григор Димитров записа първата си победа в „Мастърс 1000” сериите. На старта на турнира в Синсинати българинът се справи в два сета с първата ракета на Турция Марсел Илхан. Гришо имаше нужда от само час и 12 минути, за да се наложи с 6:3, 7:5. Като цяло нашето момче се представи отлично, като за целия двубой не допусна нито един шанс за пробив.

 

Фантастичната игра в сервис-геймовете на Димитров се допълва и от статистиката – 91% спечелени точки след първи и над 60% след втори сервис. От своя страна Гришо търпеливо изчакваше своите моменти и с по един пробив в двата сета си гарантира победата.

 

Съперник на Димитров във втори кръг в Синсинати ще бъде не кой да е, а световният №6 Давид Ферер. От началото на годината Ферер се представя силно, като има 5 финала и 2 титли. До момента Ферер и Димитров не са се изправяли един срещу друг. Добрата новина за Гришо е, че през последните няколко седмици Ферер не игра заради контузия. Испанецът за последно игра на турнира на клей в Бостад, където стигна до финал (загуби от Сьодерлинг).


Двубоят започна сравнително равностойно, като в първите няколко гейма Гришо и Илхан печелеха лесно подаванията си. Особено впечатляващо бе представянето на българина, който почти не губеше точки, когато сервира.

 

За радост първият, който се пропука в срещата бе Марсел Илхан. В шестия гейм той допусна изоставане с 0:40, а Григор не почака втора покана и моментално проби. Това се оказа и ключовият момент в първата част, до чийто край Димитров продължи да сервира безупречно. Така след само 28 минути игра българинът поведе в резултата с 6:3.


През втората част Димитров започна по-агресивно и натисна сериозно подаването на съперника. В петия гейм нашето момче получи две точки за пробив, но турчинът се измъкна. Настоятелната игра на Димитров даде резултат в самия край на сета, когато хасковлията проби за 6:5, след което с лекота затвори мача.

 

По-рано през годината Гришо участва и на турнира от „Мастърс 1000” сериите в Маями, където се пусна от квалификациите. Тогава обаче нашето момче бе спряно в първия кръг от основната схема от Серхий Стаховски.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини