Седмица почивка за Григор Димитров



19-02-2024 06:20 | Станко Димов

Григор Димитров няма да вземе участие в турнири от световния тур през настоящата седмица. Най-добрият български тенисист изигра доста двубои в последните 14 дни, през които стигна последователно до финал в Марсилия (АТП 250, отстъпи пред Юго Юмбер) и полуфинал в Ротердам (АТП 500, отстъпи пред Алекс Де Минор). И двете надпревари се проведоха на твърди кортове в зала. 

Преди това, през януари, Димитров спечели титлата в Бризбън, след което достигна до третия кръг на първия за сезона турнир от Големия шлем – Australian Open (отстъпи пред Нуно Боржеш). 

След изиграните срещи в Австралия и Европа, за Димитров предстоят няколко дни почивка и полет за Северна Америка, където през следващата седмица (26 февруари – 3 март) Димитров ще се завърне на корта на АТП 500 турнира в Акапулко. В мексиканския курорт Григор спечели титлата преди точно 10 години, когато на финала победи Кевин Андерсън в три сета. Това е и единственото до момента отличие за българина от турнири от категория АТП 500. 

След надпреварата в Мексико, Димитров ще се отправи към САЩ за участие в първите за сезона турнири от Мастърс 1000 сериите – в Индиън Уелс (Калифорния) и Маями (Флорида).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини