Григор Димитров: Дъждът дойде в правилния момент



06-07-2023 11:50 | Tennis24.bg

Охраната на "Уимбълдън" е адекватна и не се нуждае от промени. Това каза Григор Димитров на пресконференцията си след победата в три сета над японския квалификант Шо Шимабукуро в първия кръг на турнира. 

В началото на втория сет мачът, който се игра на корт номер 18, бе прекъснат, тъй като в игрището навлязоха двама екоактивисти, които разпръснаха оранжеви конфети и парчета от пъзъл от 1000 части на корт на "Уимбълдън".

На следващия мач на същия корт, който бе с участието на британката Кейто Боултър, инцидентът се повтори, но този път само с един протестиращ.

"Ясно е, че това не са приятни моменти. Но няма какво много да се направи. Мисля, че всички реагираха достатъчно бързо", заяви поставеният под номер 21 Димитров, цитиран от Ройтерс.

"Хубаво беше, че дъждът дойде в този момент, така че имах време да напусна корта и да се прегрупирам психически. Мисля, че ситуацията бе овладяна правилно", добави българинът.

Той бе попитан и дали се чувства в опасност физически. "Не, не, по никакъв начин", каза 32-годишният Димитров.

"Не мисля, че някога е имало място, на което да съм играл и да съм се чувствал незащитен. Когато излизаш на корта, винаги си обграден от правилните хора и се чувствам добре от този факт." / БТА

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини