Григор Димитров с отлично начало на Уимбълдън



05-07-2023 17:54 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира с лекота за втория кръг на Уимбълдън. Най-добрият български тенисист победи на старта японеца Шо Шимабукуро с 6:1, 6:2, 6:1 в двубой, който по програма трябваше да се играе във вторник, но бе отложен с 24 часа заради дъждовното време над Лондон. 

Срещата беше прекъсвана на два пъти днес.

Димитров започна силно и поведе с 5:1 в първия сет. При този резултат срещата беше прекъсната заради дъжд. След около час пауза срещата беше подновена, Григор взе без проблеми подаването си, а след това и проби на старта на втората част.

Преди началото на втория гейм играта беше спряна, тъй като двама протестиращи eкоактивисти нахлуха на корта и разпиляха части от пъзел и оранжеви конфети по корта. Минути по-късно отново заваля и мачът пак беше прекъснат.

При новото подновяване на играта Димитров проби още веднъж за 5:2, а след това на собствен сервис затвори втората част с 6:2.

Българинът започна убедително и третата част и поведе с 2:0. След 2:1 Григор спечели четири поредни гейма, а с това и мача.

Това беше победа №80 за Димитров в мач номер 130 в турнирите от Големия шлем. Българинът ще играе във втория кръг срещу Федерико Кория от Аржентина или Иля Ивашка от Беларус.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини