Цонга чака Григор Димитров във втори кръг на Уимбълдън



21-06-2011 23:14 | Николай Драгиев

Жо-Вилфред Цонга очаква Григор Димитров във втори кръг на Уимбълдън 2011. За целта обаче Гришо трябва да довърши започнатото днес - той поведе със 7:5, 7:5, 3:3 срещу Седрик-Марсел Щебе (Германия, №208) и в сряда ще трябва да спечели още един сет.

Гришо, който все още няма победа в основната схема на Уимбълдън, успя трудно да спечели първия сет. Първоначално той проби и дръпна с 4:2, но след това допусна обрат до 4:5. Освен всичко, при този резултат, той можеше да загуби безславно първия сет на свой сервис. Това обаче не се случи и той взе следващите три гейма - 7:5 след 50 минути игра.

Втората част не се разви по вкуса на Гришо, който изостана с 2:5. На сервис на българина, левичарят Щебе можеше да затвори за 6:2, но отново не успя в ключовия момент. Димитров не се стресна и взе следващите 5 гейма за 7:5 за около час игра.

В третия сет Григор взе аванс от 3:1, но го пропиля и мачът бе спрян заради тъмнината при 3:3.

Българинът бе по-агресивният тенисист на корта и за първите два сета реализира 20 печеливши удара, едва един от ас. Той бе по-убедителен в дългите разигравания и печелеше точките си след втори сервис, което бе от особена важност.

В същото време Жо-Вилфред Цонга победи с 6:3, 7:6, 6:2 Го Соеда и вече чака Гришо във втори кръг. Французинът, който е 19-и в световната ранглиста вече победи Димитров един път през сезона - с 6:4, 6:4 в Ротердам на твърди кортове.

В сряда Гришо ще трябва да довърши мача около 15,30 часа българко време. Освен това ще има и мач на двойки с Дмитрий Турсунов.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини