Вариантите в ранглистата след Уимбълдън: Джокович отново с шанс за №1



20-06-2011 05:26 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал отново ще има трудната задача не просто да защити титлата си от Уимбълдън през миналата година, но и да запази лидерската си позиция в ранглистата.

Дори и титла в Лондон обаче не гарантира на испанеца, че Новак Джокович няма да го изпревари в следващото издание на класацията на 4-и юли.

Подобно на ситуацията на "Ролан Гарос", Ноле се нуждае от ФИНАЛ, за да измести испанеца. При евентуален финал Джокович - Надал, сърбинът пак ще бъде №1, дори да допусне поражение.

Каква обаче е ситуацията около Роджър Федерер? Швейцарецът НЕ МОЖЕ да задмине Джокович при никакви обстоятелства, но затова пък може да изпревари Надал. За целта Рафа трябва да загуби ПРЕДИ финал.

Любопитното е, че от 2005 година насам Надал и Федерер са спечелили 22 от последните 25 турнири в "Големия Шлем". Два пъти Джокович и един път Хуан Мартин дел Потро нарушават тяхната доминация. Иначе Федерер е прибавил 12 титли, а Надал 10 в този период.

Федерер, който е определян като "Краля на тревата", има 80 победи и само 3 загуби на тревна настилка в периода 2003-2010 година. Единственият състезател в момента, който има повече победи на трева, е Лейтън Хюит - 104 на 96 за австралиеца.

Рафаел Надал пък е в серия от 14 поредни победи на Уимбълдън, тъй като не участва през 2009 година. Последната му загуба в Лондон е финалът през 2007-а от Федерер. През тази година Рафа има 45 победи и 7 загуби.

ВИЖТЕ ОБНОВЕНАТА ДНЕС СВЕТОВНА РАНГЛИСТА!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини