Федерер за Григор: Това беше неговият момент



04-09-2019 09:06 | Николай Драганов

Григор Димитров постигна първа победа в кариерата си над Роджър Федерер, а макар да имаше проблеми с болки в гърба в края на двубоя, швейцарецът отдаде заслуженото на своя съперник. На пресконференцията след двубоя швейцарецът обясни ситуацията, заради която беше принуден да поиска медицинско прекъсване.


"Нуждаех се от интервенция в гърба и врата. Просто трябваше да опитам да го разтрия, да го освободя и да видим дали ще е по-добре. Но това е моментът на Григор, не моментът на моето тяло", каза Федерер. 


Попитан отново за физическото си състояние, Федерер отклони въпросите, за да не отнема светлината на прожекторите от представянето на Димитров. Все пак Федерер призна, че е усетил болка в часовете преди мача, но е бил способен да излезе на корта и да играе. 


"Беше много солиден от основната линия. Миксираше играта добре, което ми създаде много проблеми с ритъма. Така и не успях да се почувствам комфортно от основната линия. Това е елемент, в който съм доминирал в предишните ни мачове. Днес случаят не беше такъв, той свърши добра работа там", коментира Федерер.


Швейцарецът добави, че не е бил изненадан от Димитров, тъй като познава играта му, която днес българинът е успял да покаже, като използва успешно силните си оръжия. 

 

Относно своето представянето и близкото си бъдеще Федерер заяви: "Разочарован съм, че турнирът за мен свърши, защото чувствах, че играя добре след малко по-трудния старт. Това е пропусната възможност, до известна степен, защото водех в резултата, щях да имам и два дни почивка. Нещата изглеждаха добре".


"Планирам да играя на "Лейвър Къп", след това Шанхай, Базел и може би Париж и Лондон", добави той. Относно шанса си да спечели още трофеи от Големия шлем, той отвърна: "Нямам кристална топка, вие имате ли? Никога не знаеш. Надявам се, разбира се. Все още мисля, че сезонът е позитивен. Сега съм разачораван, но ще се оправя. Всичко ще бъде наред", завърши Маестрото. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини