Григор: Чувствах, че контролирам емоциите си



04-09-2019 08:31 | Николай Драганов

Григор Димитров постигна една от най-големите победи в своята кариера, след като победи за първи път Роджър Федерер и то не къде да е, а на четвъртфинал на US Open. Първата ракета на България успя да запази енергия и концентрация, като се възползва от физически проблеми на Маестрото и го сломи в пет сета, въпреки че на два пъти изоставаше със сет пасив - 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2. 


"Единственото нещо, което не спирах да си мисля, беше да остана в мача, в мача. Много съм щастлив", каза Димитров в интервюто на корта след голямата си победа. Той ще играе за трети път в своята кариера на полуфинал, след като стори това през 2014-та на Уимбълдън и през 2017-та година на Australian Open. 


"След втория сет почувствах, че ударите ми започват да влизат в добър ритъм. Основната ми цел беше да остана на корта колкото е възможно по-дълго", каза българинът. 


В петия сет Федерер спечели едва 13 точки, допусна два пробива и цели 13 грешки, което предопредели успеха на Димитров. "В край той определено не беше на 100 процента. Това е формат 3 от 5, така че всичко може да се случи", коментира Гришо. 


"Последните 7-8 месеца бяха тежки за мен. За щастие имах на кого да разчитам - приятели, семейство. Продължавах да вярвам в работата си, в усилия за възстановяване на рамото, в тренировките и упражненията. Трябваше да наглася много неща за кратък период от време. След това изведнъж се оказваш в края на сезона и имаш резултат като този. Моментът е специален за мен", призна Григор.


Макар да е бивш №3 в света, с тази победа в точно този момент, Григор Димитров става най-ниско ранкираният играч на полуфинал в Големия шлем от Райнер Шутлер, който преди 11 години игра на тази фаза като №94 в света.


Макар да не скри, че е имал физически проблеми в гърба - което бе ясно и заради медицинския таймаут, който поиска, Федерер отдаде заслуженото и на съперника си: "Трябваше да опитам да го разхлабя и да видим дали нещата няма да са по-добре. Но това беше моментът на Григор, не беше моментът на моето тяло, така че... окей", коментира швейцарецът.


"Понякога, когато си изиграл толкова много мачове, в които накрая се стягаш, нервен си, размишляваш и така нататък, започваш да се учиш. Днес беше един от онези дни, в които сервирах за мача много спокоен. Чувствах, че мога да контролирам нервите си доста добре, да контролирам ударите си, да взема правилните решения. Това е най-важното. Вкарах три първи сервиса, хубави точки. Това много помогна", коментира Димитров относно последните минути на големия си успех. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини