Спасете Григор Димитров



02-07-2019 20:12 | Tennis24.bg

Много повече от загубата срещу трудния Корентен Муте притеснения будят начина, по който беше допусната, и поведението. Трети в света в края на 2017 година, победител във финалния Мастърс, полуфиналист в Аустрелиън Оупън – смяташе се, че кариерата на българина най-накрая е стабилна, но ето че отново бяхме в грешка. Оттогава насетне всичко се превърна в почти ад за този талантлив шампион, който буди огромни тревоги относно нивото и мотивацията си в момента.

Намираме се в петия сет, Григор няма посока, което се отразява от резултата. Той удря топката със слаба убеденост и сякаш цари усещането, че всеки момент ще се съживи, че е на ръба. Внезапно той намира енергия, но за да удари топката далеч в аут от ярост. Разбира се, получава предупреждение и е мрачен, когато трябва да стисне ръката на опонента си. По време на телевизионното предаване Фабрис Санторо заявява: „Тъжно е да видим толкова талантлив играч да бъде такова копие на себе си.” Трябва да се признае, че след Лондон 2017 българинът вече не е успешен.

През 2018 година той завърши като 19-и в света без титла срещу своето име с постижение от 25 победи и 19 загуби. Много далеч от предишния му сезон, който беше най-силният с 49 победи и 19 загуби. Топ 20, ще си кажете, това не е чак толкова лошо. Пропадането обаче се ускорява със старта на 2019 година, който не беше достоен спрямо възможностите на Димитров. В понеделник той беше 49-и и загубата няма да направи положението по-добро. „Това, което допълнително прави ситуацията още по-невероятна е, че Григор не се пуснал по течението, той тренира здраво”, добавя Санторо.

Това е нещото, от което българинът се защити на „Ролан Гарос”, където се усети тласъкът от приноса на неговия временен консултант Андре Агаси. Може би обаче това беше дървото, което прикри гората. И ако Григор сега е сам, това е добре, защото той така е решил. В началото на май, когато резултатите изчезнаха, той уволни Даниел Валверду – треньора, който му позволи да се изкачи до върха. Дори и неговият упадък да не може да се припише на тази раздяла, е ясно, че Димитров се е загубил в известна степен. Дано доказано име в треньорския занаят му се притече на помощ, защото той наистина има нужда от това.

Текст: welovetennis.fr, превод Gong.bg

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини