За първи път от 11 години: Димитров без победа на трева



02-07-2019 14:59 | Станко Димов

Григор Димитров за втори път в кариерата си изпраща краткия сезон на тревни кортове без да запише нито една победа в него. Предишният подобен случай датира от далечната 2008-а година, когато българинът прави първите си крачки в професионалния тенис.

През въпросната година Димитров играе предимно на Фючърс и Чаланджър турнири, но успява да се добере и до 4 надпревари от АТП Уърлд тура. В три от тях – Базел, Мадрид и Барселона, отпада в квалификациите, а на тревата в Хертогенбош, където е с „уайлд кард“ директно за основната схема, отстъпва в първия кръг пред Игор Андреев – 1:6, 3:6.

Точно 11 години по-късно, когато вече е утвърдено име в световния тенис елит и бивш №3 в ранглистата, Григор Димитров отново изпраща сезона на трева само с поражения.

В Куинс клъб българинът отпадна на старта след поражение с 0:2 сета от Феликс Оже-Алиасим, а на Уимбълдън в понеделник беше победен от Корентин Муте.

Общо за последните 2 сезона Димитров има само една победа на трева. В първия кръг в Куинс Клъб миналия сезон българинът надви с 2:1 сета Дамир Джумхур. След това отстъпи пред Новак Джокович във втория кръг и Стан Вавринка на Уимбълдън.

Тази година Димитров първоначално планираше да участва на още един турнир на трева – в Хертогенбош, но впоследствие размисли и традиционно игра само в Куинс Клъб и на Уимбълдън.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини