Григор започва с Милман или Щруф - жребий



06-03-2019 08:06 | Николай Драганов

Григор Димитров ще започне участието си на "Мастърс" турнира в Индиън Уелс с двубой срещу Джон Милман от Австралия или германецa Ян-Ленард Щруф


Григор игра съвсем наскоро с Милман - на турнира в Бризбън, като го победи в два сета. Последният му сблъсък с Щруф беше през 2017-та година в Монте Карло, когато Димитров отстъпи в три сета. Общо статистиката му срещу германеца е 1:1 победи, а с австралиеца - 2:0 в полза на Димитров. 


Българинът е поставен под №26 в схемата и почива в първи кръг. При евентуална победа, още в третия кръг първата ракета на България може да се изправи срещу поставения под №3 Алексансър Зверев. Германецът почива на старта, а във втория кръг ще играе срещу Мартин Клижан или брат си Миша. 


При евентуални две победи в Индиън Уелс през 2019-та, което ще бъде рекордно постижение за Димитров в този турнир през цялата му кариера, българинът може да се изправи срещу Алекс де Минор, Шереми Шарди, Милош Раонич, Сам Куери и други. 


В неговата четвъртина са още играчи като Стефанос Циципас, Роберто Баутиста Агут и Кевин Андерсън, които съответно са потенциални съперници за Димитров на четвъртфиналите. Григор попадна в половината на Новак Джокович, докато Рафаел Надал и Роджър Федерер са в долната част на схемата. 


Григор Димитров ще се завърне на корта в Индиън Уелс за първи път след Australian Open, където отпадна в четвърти кръг от Франсис Тиафо. След това Гришо пропусна поради контузия турнирите в Ротердам и Акапулко, където по предварителни планове трябваше да участва. От началото на сезона той има 5 победи и две загуби, като е надиграл Йошихито Нишиока и Джон Милман в Бризбън и Янко Типсаревич, Пабло Куевас и Томас Фабиано в Мелбърн, а е загубил съответно от Кей Нишикори и Тиафо. 

 

През миналата година в Индиън Уелс Димитров отстъпи във втори кръг на Фернандо Вердаско.

 

ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини