Григор печели една позиция преди Индиън Уелс - ранглисти



04-03-2019 09:14 | Николай Драганов

Първата ракета на България Григор Димитров се изкачва без игра с една позиция до №28 в световната ранглиста. Последният мач на Гришо е загубата от Франсис Тиафо в четвърти кръг на Australian Open, след което той беше извън кортовете заради контузия. 


Димитров отиде в Мелбърн като №21 в света, като за два месеца далеч от официалните мачове е изгубил 7 позиции. В новото издание той печели едно място заради срива с осем позиции на Люка Пуй, който пада до №30.


Българинът ще се завърне на корта в Индиън Уелс през тази седмица. Неговият първи съперник ще стане ясен на 5-ти март, когато е жребия за първия за годината турнир от сериите "Мастърс". През миналата година той почива в първи кръг, тъй като беше №4 в света, а във втори загуби в три сета от Фернандо Вердаско. 


Втора ракета на България е Димитър Кузманов, който също печели една позиция и през новата седмица е под №325 в света. Трети е Александър Лазов под №481, а Александър Лазаров е 488-ми, които също бележат прогрес съответно с 2 и с 3 места напред.


В челото при мъжете водач остава Новак Джокович, следван от Рафаел Надал и Александър Зверев. Промяната е свързана с Роджър Федерер, който след титлата в Дубай се изкачва с три места нагоре и е под №4 в света, докато Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън и Кей Нишикори губят по една позиция. Топ 10 се допълва от Доминик Тийм, Джон Иснър и Стефанос Циципас, който дебютира сред най-добрите десет, изпреварвайки Марин Чилич. 


При дамите българките също бележат прогрес. Виктория Томова се изкачва с 3 места до №152 в света, а Сесил Каратанчева печели 5 позиции и през новата седмица е под №192. Трета е Елица Костова, която се изкачва с три места до №217. Три места печели и Изабелла Шиникова, която през новата седмица е 222-ра, а Александрина Найденова печели две места до №410. 


Няма промени в челото при жените, където водач остава Наоми Осака, следвана от Симона Халеп, Петра Квитова, Слоун Стивънд и Каролина Плишкова. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини