Валверду: Агаси идва, за да бъде Григор на върха



18-11-2018 13:53 | Николай Драганов

Григор Димитров привлече нов човек в своя екип в края на сезона, а неговото име е познато на целия тенис свят - Андре Агаси.


В интервю за "Екип", цитирано от TennisWorldUSA основният треньор на българина Дани Валверду коментира решението.


"От известно време разговарях с Григор относно възможността да добавим нещо към тима, което да му помогне да бъде по-постоянен в играта си, за да бъде регулярно на върха. Проблемът с него, с неговият начин на итра и личност, е да бъде стабилен играч през цялото време", коментира Валверду.


"Очевидно ние сме работили много върху това. Но моята работа като лидер на отбора е да намеря решения, за да подобрим нещата. Не просто да изиграе по-добър турнир, но в по-голям смисъл относно играта и потенциала му. Казах му: Чувствам, че за да бъдеш на върха, имаш нужда от някого". 


Познавам Андре от известно време, когато работих с Анди Мъри. Решихме да го потърсим и всичко се разви както искахме, а сега в отбора сме развълнувани", добави той.


Запитан какво може да предложи на Григор играч като Агаси, той отвърна: "Много опит по отношение на психиката. Той знае какво се изисква, за да стигне един играч до върха".


"Като играч е важно какво правиш на корта и извън него. В своята кариера Агаси е разбрал какво е добро и какво е лошо и на двете места. Виждал е и двете страни, което е много важно. Ще имаме по-добре перспектива какво е доброто, когато познаваме и лошото", добави Валверду. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини