Фернандо Вердаско е съперникът на Григор в Торонто



07-08-2018 09:02 | Николай Драганов

Испанският ветеран Фернандо Вердаско ще бъде съперник на Григор Димитров в двубоя му от втори кръг на "Мастърс" турнира в Торонто. 


Мачът ще бъде първи за Гришо от отпадането в първи кръг на Уимбълдън насам, като вече е ясен и началния му час. 


Двубоят беше поставен пети последен на втория по големина корт в Торонто в програмата за вторник, където двубоите започват в 18:00 часа българско време, което означава, че се очаква да започне късно след полунощ тази вечер. 


В откриващия си двубой Фердаско се справи с лекота с 6:2, 6:2 за само 55 минути с Петър Гойовчик от Германия. 


Григор Димитров няма добри спомени от мачовете с Фердаско, особено през този сезон. До този момент двамата са се срещали пет пъти, като испанецът води с 3:2 победи. Два от тези успеха дойдоха през настоящия сезон - на "Мастърс" турнира на твърди кортове в Индиън Уелс и на клея на "Ролан Гарос". Последният успех на Гришо датира от 2015-та година в Монте Карло, а българинъ има и още една победа в Пекин през 2014-та. Първият им мач, през 2013-та в Бостад, също беше спечелен от Фердаско. 


С изключение на добрите двубои срещу Гришо, 34-годишният испанец не се наслаждава на най-силните си дни в тура. От началото на сезона той е записал 22 победи и 20 загуби, а в последните си два турнира - в Кицбюел и Хамбург отпадна рано и записа един успех в три мача. На турнира в Бостад той стигна до полуфиналите след три успеха, а преди това загуби на Уимбълдън още на старта, подобно на Гришо.


Най-доброто му представяне през сезона беше достигането до финал в Рио, загубен от Диего Шварцман. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини