Григор Димитров: Талантът не печели мачове



06-08-2018 10:13 | Николай Драганов

Григор Димитров ще се завърне на корта за първи път след поражението в първи кръг на Уимбълдън през тази седмица на "Мастърс" турнира в Торонто. Гришо е поставен под №5 в схемата и очаква да научи името на първия си съперник, който ще бъде излъчен от двубоя от първи кръг между Фернандо Верадско и Петър Гойовчик. 


Междувременно официалният сайт на ATP посвети материал на българина и разговаря с него за очакванията му от надпреварата и останалата част от сезона, както и оценката му на случилото се досега пре годината.


"Големи неща се очакваха от Григор Димитров през този сезон, след като през миналия успя да спечели финалите в Лондон. Очакванията не бяха нещо ново за талантливия българин. Той се изправя пред тях през целия си живот в тениса. Но след достигането до рекордното трето място в света през януари, 2018-та година не отговори на очакванията на самия Димитров", пишат от ATP.


И припомнят, че още по време на работата му с Патрик Муратоглу, Димитров е бил предупреден, че талантът понякога може да бъде нещо опасно, тъй като залъгва спортистът, че може да постигне всичко, без да се труди.


"Мислех си, че талантът ти помага да печелиш мачове понякога, но истината е доста различна. Понякога, когато имаш много неща в раницата, е трудно. Честно казано, никога не съм гледал на себе си по този начин. Да, може би съм талантлив, но талантът не е задължително да печели мачовете. Помага, но не ги печели", коментира Димитров в навечерието на старта си в Торонто.


"Ако става така, можеш да спечели три-четири мача, но това е всичко. Ако искаш да спечелиш турнир от Големия шлем, ако искаш да си номер едно в света, има толкова много други неща, които трябва да сториш, за да стигнеш до това ниво. Разбира се, талантът добавя към определени ситуации, но той не е водещ", добави българинът.


От сайта на ATP отчитат, че през тази част на сезона преди 12 месеца Григор натрупа сериозен точков актив, като ще бъде от ключово значение за него дали ще успее да повтори представянето си. 


"Зависи върху какво се фокусираш. Аз никога не съм бил типа играч, който обича да се фокусира върху наградния фонд, точките или такива неща. Аз винаги съм търсил позитивите. Беше тежко да загубя в първи кръг на Уимбълдън, но трябва да откриеш позитивите в тази негативна ситуация. Едно от най-трудните неща в тениса е да останеш позитивен след загуба".


"За мен всеки мач в момента е много важен. Не се опитвам да се върна под №2, 3, 4 или който и да е. Фокусиран съм върху голямата картина и нещата, които искам да правя по-добре. Понякога два - три мача могат да обърнат всичко за теб. Ако останеш събран, ако останеш умен и правиш правилните неща, просто никога не знаеш кога нещата ще се обърнат в твоя полза", добави Григор. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини