Димитров започва в Рим срещу Кей Нишикори



14-05-2018 14:57 | Станко Димов

Григор Димитров научи името на първия си съперник на Мастърс 1000 турнира на червени кортове в Рим. Българинът, поставен под №3 в основната схема, ще се изправи срещу Кей Нишикори във втория кръг. Сблъсъкът между тях стана факт, след като азиатецът се наложи със 7:6 (5), 6:4 над Фелисиано Лопес (Испания) на старта.

Кей Нишикори се завърна на корта след отсъствие заради контузия в края на януари, когато взе участие в няколко турнира от сериите Чаланджър.

В началото на сезона на клей обаче японецът напомни за най-добрите си дни на корта. В Монте Карло той достигна до финала, като по пътя си записа победи над Томаш Бердих, Данийл Медведев, Андреас Сепи, Марин Чилич и Александър Зверев, преди да отстъпи в двубоя за трофея пред Рафаел Надал.

Няколко дни по-късно, в резултат на преумората, Нишикори не успя да довърши двубоя си срещу Гийермо Гарсия-Лопес на старта в Барселона.

Миналата седмица в Мадрид японецът нямаше късмет при жребия и още в първия кръг трябваше да играе срещу Новак Джокович. Сърбинът, бивш №1 в света, взе двубоя със 7:5, 6:4.

Миналата година Нишикори достигна до III кръг в Рим, където беше спрян от Хуан Мартин дел Потро, който на старта беше победил Григор Димитров. Най-доброто постижение на японецът във Вечния град е достигането до полуфиналите през сезон 2016. Тогава, в изключително драматичен двубой, продължил след полунощ местно време, Кей отстъпи на №1 в света Новак Джокович с 6:2, 4:6, 6:7 (5).

До момента Димитров и Нишикори са се срещали 4 пъти, като българинът изостава с 1-3 победи. За последно те премериха сили на финала в Бризбън през 2017-а, а победата отиде за Димитров. Това ще бъде първият им двубой на червени кортове (досегашните им са само на хард кортове).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини