Григор запазва позиции, Федерер се върна на върха



14-05-2018 09:13 | Николай Драганов

Роджър Федерер официално е отново №1 в световната ранглиста. Швейцарецът не е играл от началото на клей сезона, но се завърна на върха благодарение на неуспеха на Рафаел Надал в Мадрид. Испанецът не успя да защити точките си от миналата година и отстъпи водачеството. Федерер разполага с актив от 8,670 точки, а Надал е втори със 7,950.


Най-добрият български тенисист Григор Димитров запазва своята 4-та позиция в ранглистата. Гришо разполага с актив от 4,870 точки и води с точно 100 точки на петия Марин Чилич. Пред него пък е шампионът от Мадрид Александър Зверев, който вече натрупа сериозна преднина и има 6,015 точки.


Топ 10 допълват Хуан Мартин дел Потро, Кевин Андерсън, Доминик Тийм, Джон Иснър и Давид Гофен. Най-голям скок в топ 100 прави Душан Лайович, който се изкачва с 29 позиции до №66 в света. Сърбинът започна от първия квалификационен кръг в Мадрид и успя да достигне до четвъртфиналите, където отпадна в три сета от Кевин Андерсън. Преди това той отстрани играчи като Ришар Гаске и Хуан Мартин дел Потро.


До рекордната за себе си 29-та позиция в света се изкачва с 14 места и Денис Шапавалов. Канадецът стигна полуфиналите в испанската столица след четири победи, включително над играчи като Милош Раонич и Кайл Едмънд и бе спрян от бъдещия шампион Зверев.

РАНГЛИСТА АТП


При жените №1 продължава да бъде Симона Халеп, следвана от Каролине Вожняцки, Гарбине Мугуруса и Елина Свитолина. С една позиция до №5 се изкачва Каролина Плишкова за сметка на шестата Йелена Остапенко. Седма е Каролин Гарсия, а с две места до №8 се изкачва шампионката от Мадрид Петра Квитова. Топ 10 допълват Винъс Уилямс и Слоун Стивънс. 


Първа ракета на България при жените е Виктория Томова, която заема 144-то място. Под №178 втора е Елица Костова, а в Топ 200 е още и Сесил Карантанчева, която е №196. Огромен скок от 175 позиции прави Гергана Топалова, която през новата седмица е №710 в света.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини