Григор Димитров: Мразя загубите



21-04-2018 19:46 | Станко Димов

Григор Димитров не скри разочарованието си от загубата с 0:2 сета от Рафаел Надал на полуфиналите в Монте Карло, в отделните части 4:6, 1:6.

„Понякога повече оценявам уроците. Мразя да губя. Виждате ме усмихнат, позитивна личност съм, но дълбоко в себе си съм наранен. Мразя загубите, просто е. Но това е животът… да се надяваме, че в бъдеще ще съумея да обърна нещата в моя полза. Все някога ще дойде ден, когато ще почувствам, че мога да го направя или да го победя на тази настилка”, сподели Димитров пред официалния сайт на ATP.

„Сигурен съм, че когато се прибера у дома, ще съм също толкова ядосан, колкото в момента. Ще мисля върху това. Вероятно ще си отбележа нещата, които съм можел да направя по-добре. Ще си запиша нещата, за които съм благодарен. Ще си набележа някои цели в следващите 3-4 дни и ще продължа напред. Това е всичко, което можеш да сториш - контролирай това, което можеш и остави нещата да се случват от само себе си”, каза още Григор, добавяйки, че е доволен от начина, по който е започнал клей сезонът за него. “Виждам много позитиви за следващите седмици”, каза българинът.

През следващата седмица Димитров ще играе на турнира на клей в Барселона, който е от категория АТП 500. Българинът е поставен под №2 и почива на старта, а във втория кръг ще срещне Жил Симон или Филип Колшрайбер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини