Григор Димитров не стигна до чудо срещу Надал



21-04-2018 16:17 | Станко Димов

Григор Димитров претърпя поражение с 0:2 сета от Рафаел Надал и приключи участието си на турнира на червени кортове в Монте Карло. Българинът отстъпи с 4:6, 1:6 пред световния №1 в двубой, който имаше две лица – изключително равностоен първи сет и протоколен втори.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Надал, 10-кратен шампион в турнира, започна силно и поведе с 3:0 преди първата пауза в срещата. Димитров обаче не отстъпваше игрово и демонстрира изключително желание да се надиграва с опонента си. Усилията на българина бяха възнаградени и на свой ред той спечели 3 последователни гейма и изравни за 3:3.

В десетия гейм обаче Рафа отново натисна газта и поведе с 40:15, което му осигури два сетбола. Димитров отрази първия, но при втория Матадора пласира убийствен форхенд по правата и поведе в резултата – 6:4 след 61 минути игра.

За съжаление втората част нямаше нищо общо като интрига с първата. Надал поведе с 5:0 гейма за около 20 минути игра, след което приключи двубоя с 6:1.

В неделя испанецът ще спори за рекордна 11-а титла в турнира, а неговият съперник във финала ще стане известен след двубоя Кей Нишикори – Александър Зверев.

Григор Димитров има за какво да е доволен, тъй като успя за първи път в кариерата си да се класира за полуфиналите в Монте Карло.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини