Григор Димитров е на полуфинал след страхотен мач



20-04-2018 14:01 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за първи път в кариерата си за полуфиналите на Мастърс 1000 турнира на червени кортове в Монте Карло. Най-добрият български тенисист се наложи с 6:4, 7:6 (5) над Давид Гофен в страхотен двубой, който предложи куп обрати и драматични моменти.

Това беше 7-и успех за българина от 8 мача с белгиеца в световния тур. Малко по-късно днес двамата отново ще излязат на корта, но този път ще си партнират. Те ще премерят сили с Марах (Австрия) и Павич (Хърватия) в двубой от четвъртфиналите в надпреварата на двойки.

Димитров и Гофен си размениха по един пробив в първата част, преди българинът да нанесе втория си удар в десетия гейм – 6:4.

През втората част всичко се обърна. Гофен стартира отлично и поведе с 4:0 гейма, след което преднината му набъбна на 5:1. Белгиецът на два пъти сервира за изравняване на резултата в сетовете, но Димитров имаше отговор и не се предаде.

След няколко драматични и продължителни гейма, българинът не само изравни за 5:5, но в последствие дори поведе с 6:5, записвайки 5 последователни гейма на сметката си. Сетът все пак се реши в тайбрек, където Димитров се наложи със 7:5 точки.

Съперникът на българина на полуфиналите ще бъде определен от двубоя между 10-кратния шампион в турнира Рафаел Надал и австриеца Доминик Тийм.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини