Димитров изравни най-доброто си постижение в Монте Карло



19-04-2018 18:30 | Станко Димов

С класирането за четвъртфиналите, Григор Димитров изравни най-доброто си постижение на Мастърс 1000 турнира в Монте Карло. В петък българинът ще играе на тази фаза в надпреварата за трети път в кариерата си. Първият беше през 2013-а, когато отстъпи с 2:6, 6:2, 4:6 пред Рафаел Надал. През 2015-а година Димитров беше спрян от Гаел Монфис – 1:6, 3:6.

Следващият съперник на Григор в турнира е световният №10 Давид Гофен. Българинът има сериозен превес в двубоите срещу белгиеца – 6:1 победи. Ако прибавим и трите им дуела извън световния тур, преднината на Димитров набъбва на 9:1 победи.

Гофен обаче се чувства отлично на червени кортове и със сигурност ще има своите шансове срещу световния №5.
Най-доброто постижение на Гофен в Монте Карло е достигането до полуфиналите преди година. Тогава белгиецът отстъпи с 3:6, 1:6 пред Рафаел Надал. Двамата са в една половина и този сезон и ако печелят двубоите си могат да се срещнат отново на полуфиналите.

За последно Димитров и Гофен играха един срещу друг на полуфиналите на турнира в зала в Ротердам през февруари. Двубоят ще се запомни с травмата на окото, която неволно си причини белгиецът и заради която не успя да довърши двубоя.

Любопитен е фактът, че Димитров и Гофен продължават като дует в надпреварата на двойки, където на четвъртфиналите ще срещнат третите в схемата  Оливер Марах (Австрия) / Мате Павич (Хърватия).

Двубоят Димитров – Гофен е първи от програмата на централния корт и ще започне в 12:00 на обяд българско време. Малко по-късно е двубоят на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини