Димитров отново е четвърти в света (снимки)



16-02-2018 15:40 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Ротердам


Поставеният под №2 в схемата на АТР 500 турнира в Ротердам Григор Димитров се класира на полуфинал, с което изравни най-доброто си постижение в Холандия.


Българинът се наложи над Андрей Рубльов от Русия с 6:3, 6:4 след 76 минути игра в зала "Ахой".  С победата той ще се завърне в понеделник на четвъртото място в световната ранглиста, откъдето тази седмица го измести Александер Зверев.


В четвъртия гейм българинът стигна до точки за пробив и реализира втората възможност, след като топката от бекхенд закачи мрежата и стана неспасяема за съперника. След това, макар и не много лесно Димитров затвърди за 4:1. При 5:3 Гришо сервираше за сета. Той поведе с 40:15 и ликува още при първия шанс, когато бекхендът на Рубльов излезе в аут.


Във втората част, отново в четвъртия гейм, руснакът получи първата си точка за пробив. Григор я неутрализира с отличен сервис, последван от безапелационен форхенд уинър. В седмия гейм спортист №1 на България дръпна с 40:15 и реализира пробив след воле в мрежата на Рубльов. Веднага след това от 40:0 Димитров стигна до точка за рибрейк, но я "изтри" с десетия си ас и в последствие затвърди след повече от девет минути игра в гейма. При 5:4 26-годишният хасковлия сервираше за спечелване на двубоя. Поведе с 40:15 и реализира първия мачпойнт.

 

Гришо завърши срещата с 12 аса. Той вкара 68 процента първи сервис и спечели 82 процента от точките при разиграването му.

 

След края на мача Димитров направи тренировка в залата, която продължи около половин час.


КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ


ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ


На полуфиналите в събота Гришо се изправя срещу Давид Гофен. Двамата играха миналата годани в Ротердам, когато белгиецът записа единствената си победа над Димитров на четвъртфиналите. В останалите пет случая е печелил българинът. Последната им среща беше в мача за титлата на финналите на АТР в Лондон, когато Григор се наложи със 7:5, 4:6, 6:3.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини