Джон Макенроу: Григор има реален шанс да се нареди до великите



12-01-2018 17:58 | Tennis24.bg

Легендата на тениса и известен експерт Джон Макенроу смята, че Григор Димитров има всички шансове да се нареди сред великите в спорта. Според американеца, българинът е в страхотна позиция за спечелването на титла от Големия шлем през този сезон.

"Този сезон е най-добрият шанс за Димитров да спечели титла от Големия шлем", смята носителят на седем титли от Шлема Макенроу.

"Бях започнал да се тревожа, че времето на Димитров отминава, но той очевидно осъзна съвсем навреме къде се намира в развитието и кариерата си, а това е много важно за един играч. Григор достигна чудесно ниво по отношение на физиката, тактиката и самоувереността. Преди сякаш самият той не си вярваше, че може да постигне нещо за историята, но сега не е така. За пръв път изглежда, че Григор има напълно реален шанс да спечели титла от Големия шлем и да се нареди сред великите", коментира още Макенроу, цитиран от btvnovinite.bg.

Това, което тенис легендата очаква от Григор Димитров, е да види още по-сериозна нагласа и хъс за победа в мачовете, в които е считан за твърд фаворит.

"Обикновено тогава започват проблемите за него, както се видя при загубата му от Рубльов на Откритото първенство на САЩ", каза американецът.

Според Макенроу, до момента Димитров не е показал нищо впечатляващо и в мачовете си срещу Роджър Федерер, а това е много важно, тъй като двамата може да се срещнат в заключителните фази на някой от предстоящите турнири от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини