Григор Димитров е готов за големия удар



12-01-2018 11:09 | Станко Димов

Григор Димитров се чувства уверен и готов да направи големия си удар на Australian Open. Българинът е поставен под №3 в схемата и е считан за един от топ фаворитите за трофея, заедно с „редовните заподозрени“ Рафаел Надал и Роджър Федерер.

„Зареден съм с голяма увереност и усещам, че съм направил решителната крачка. Краката ми се чувстват добре и остава всичко това да се пренесе на корта“, коментира българинът.

Жребият беше благосклонен към него и в първите два кръга той ще има за съперници тенисисти от квалификациите. Първият поставен, който може да срещне Гришо е талантливия руснак Андрей Рубльов, който го победи преди няколко месеца на US Open в единствения им мач до момента. В тази част на схемата е и голямата надежда на домакините Ник Кириос, с когото Григор може да се срещне евентуално в IV кръг (осминафинал).

Двамата играха преди няколко дни в Бризбън, където Димитров взе първия сет, но победата отиде на сметката на бъдещия шампион Кириос.  

„Беше много интересен двубой. Мислех, че държа нещата под контрол, но след първия сет всичко ми се изплъзна от ръцете. Той направи няколко удара и си върна самочувствието, а и започна да сервира невероятно. Правех всичко по силите си, за да влизаме в разигравания, но нямаше много такива. Разбира се, той заслужаваше. Това е страхотен старт на годината за него и той един от претендентите“, коментира Димитров.

Българинът попадна в една половина на схемата със световния №1 Рафаел Надал. Двубой между двамата е възможен на полуфиналите. Миналата година, точно на тази фаза, испанецът нанесе първото поражение на Димитров за сезона в епичен 5-сетов мач. Тази година обаче формата на Матадора е пълна мистерия, след като той се възстановяваше в продължение на 2 месеца от поредна контузия в коляното.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини