Григор: Уморен съм, но и съм щастлив



04-01-2018 16:48 | Станко Димов

Григор Димитров започна годината с трудна трисетова победа над Джон Милман на турнира в Бризбън, където българинът е действащ шампион. Секунди след последната точка в срещата Димитров даде кратко интервю пред един от бившите си наставници – Роджър Рашийд.

„Уморен съм малко, Джон игра страхотно, поздравления за него. Щастлив съм, че съм в Австралия отново, имам страхотни спомени от тук, и от работата с теб. Благодаря на всички, които останаха на трибуните. Джон удряше много добре топката тази вечер, щастлив съм, че се борех и постигнах добра победа на корта.

Вдъхновен съм, че съм №3 в света и имам възможността да играя от тази позиция. Винаги е приятно да играя пред австралийската публика, която създава специфична атмосфера.

Мачболите в тайбрека? Той ме накара да играя на границата на възможностите си, исках да съм максимално концентриран, да играя най-добрия си тенис. Знаех, че към мен има огромни очаквания. Мачът е първи след 2 месеца за мен и се радвам, че успях да го спечеля.

Добре съм подготвен от психическа и физическа гледна точка, още в първия ми мач играх 2 часа и половина“, коментира Димитров, който ще се изправи срещу Кайл Едмънд на четвъртфиналите. Срещата е в петък, не преди 11:00 часа българско време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини