Григор Димитров изстрада първата си победа за годината



04-01-2018 16:20 | Станко Димов

Григор Димитров започна с измъчен успех защитата на титлата в Бризбън. Българинът се наложи с 4:6, 7:6 (8), 6:3 над 128-ия в света Джон Милман в двубой, който продължи повече от 2 часа и половина и приключи след полунощ местно време.

Победата класира Димитров за четвъртфиналите, където му предстои сблъсък с Кайл Едмънд от Великобритания, който в момента е 50-и в класацията на професионалистите. В днешната среща Григор допусна много колебания, но и показа характер, като отрази два мачбола в тайбрека на втория сет.

Припомняме, че българинът продължава и в надпреварата на двойки, където заедно с Райън Харисън (САЩ) е на полуфинал.

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Още от първите точки в срещата стана ясно, че двубоят за Димитров въобще няма да е протоколен. Българинът успя първи да нанесе удар и проби за 2:1 гейма, но всичко хубаво за него в сета свърши някъде тук. Милман успя светкавично да върне пробива за 2:2, след като приключи гейма с печеливш удар от форхенд.

Изключително драматичен беше шестият гейм, който продължи 11 минути, а след него с ужасни мъки Григор изравни за 3:3. При 4:5 и 40:40 Григор допусна поредната си двойна грешка и подари на Милман сетбол. Австралиецът се възползва и взе следващата точка, с което и първата част с 6:4 след 56 минути игра.

По сходен начин се разви и втората част. Димитров отново първи проби за 3:2, но след това допусна ри-брейк – 3:3. В деветия гейм Григор имаше точка за пробив и преднина 5:4, но в ключовия момент Милман намери най-добрите си удари и се измъкна. В крайна сметка сетът се реши в тайбрек, в който драма не липсваше. Австралиецът получи два мачбола, при 6:5 и 7:6, но и двата случая Григор каза „Не“! В последствие българинът реализира втория си сетбол при 9:8 и вкара мача в решаваща трета част.

В нея Григор очаквано взе инициативата и след пробив поведе с 3:1 гейма, след което до края на срещата не позволи на Милман да повтори подвига от предишните сетове и се поздрави с успеха, записвайки шестата си последователна победа в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини