Димитров: Сугита е много бърз и опасен, няма да го подценя



18-08-2017 08:18 | Николай Драганов

"Като цяло съм удовлетворен от победата. Това е първата ми победа над Хуан, ще се опитам да извлека позитивите. Благодарен съм на времето", каза с усмивка Гришо, който успя да изпревари дъжда в Синсинати и да завърши мача си навреме и по програма, което не се случи с други двубои след него.


Същевременно температурите на корта бяха изключително тежки, което видимо се отрази на Дел Потро в края на мача, когато той дори поиска медицински тайм аут, за да дойде на себе си. Димитров обаче изглежда се справи по-добре с тежките условия. 


"Още в първите три или четири гейма ни стана ясно, че днес ще бъде един горещ ден, но трябва да се справяме с тези неща. Мисля, че успях да го направя, сервирах добре, правех правилните неща и това ми помогна да премина успешно пред предизвикателствата по време на мача.


"В първия мач имах тежък съперник, във втория - също, такъв е и съперникът в третия ми мач", коментира Гришо относно предстоящия си мач. Той бе попитан дали следи развитието на схемата и фактът, че тя е "открита" пред него поради отказването на играчи като Роджър Федерер, Кей Нишикори, Милош Раонич и други.

 

"Вие може би гледате така на нещата, но в края на краищата мачовете са си мачове, аз не гледам по този начин. Фокусирам се изцяло върху себе си и това как аз се справям, как тренирам и какво правя, за да си дам най-добрата възможност да спечеля, когато съм на корта. Засега върша добра работа и се фокусирам върху това да продължа по този начин, без да мисля какво евентуално ми предстои или какво може да се случи. Най-доброто, което мога да направя, е да се фокусира изцяло върху себе и следващия съперник", категоричен бе българинът.


"Юичи е много бърз играч, тази година играе добър тенис, гледах няколко негови мача. Освен това, той няма как да губи, което го прави още по-опасен. Той е играч, който ще бъде готов да се възползва винаги, ако го подцениш. Но аз харесвам своите шансове, играя добре в момента, така че ще се фокусирам върху това да продължа така", завърши Димитров.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини