Григор Димитров пожела трофея от Уимбълдън



07-07-2017 10:09 | Tennis24.bg

Григор Димитров си поставя високи цели на Уимбълдън. В четвъртък българинът победи с 3:0 сета Маркос Багдатис и се класира за третия кръг в турнира, където му предстои дуел с Дуди Села. Амбициите на Димитров обаче се простират много по-далеч в турнира.

„Села играе добре и прави правилните неща на корта. Не подценявам нито един съперник. Гледах последния гейм (в двубоя срещу Иснър) и Дуди се представи добре. Със сигурност ще бъде труден мач”, сподели очакванията си Григор.

Всеки път, когато Димитров се връща на Уимбълдън, той си прави една и съща снимка - пред таблото с имената на победителите при юношите. Преди девет години той вдигна титлата при юношите, след като победи Хенри Континен на корт №1 - подвиг, който той определя като един от най-вълнуващите си спомени.

„Мисля, че това е готино. Спечелил съм различни мачове, различни турнири на ниво АТР. Но това, през което трябваше да мина тогава, беше далеч по-емоционално. Това означаваше много за мен, за моята страна”.

„Целта ми е да спечеля Уимбълдън. Всяка година се снимам пред таблото с имената на победителите при юношите. Надявам се един ден името ми да е и на централния корт”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини