Григор продължава без загубен сет на Уимбълдън



06-07-2017 15:16 | Любомир Тодоров

Най-добрият тенисист на България в историята Григор Димитров е вече в третия кръг на Уимбълдън, при това без да е загубил нито един сет.

Поставеният под №13 се наложи над Маркос Багдатис от Кипър с 6:3, 6:2, 6:1 за час и 43 минути. Хасковлията допусна първата си непредизвикана грешка в мача чак в 17-ия гейм!

За разлика от предишния си мач в Лондон сега Гришо започна спокойно и уверено. Той стигна до точка за пробив в четвъртия гейм, но опитният му съперник го отрази с ас, а после взе подаването си за 2:2. Димитров стигна до брейк за 5:3, когато дръпна с 40:15 и разколебания Багдатис сбърка волето на мрежата. След това хасковлията сервира уверено за сета, поведе с 40:15 и реализира първата възможност с третия си ас след 28 минути игра. Григор не допусна нито една непредизвикана грешка в сета, а постигна 11 уинъра.

Димитров стартира с пробив втората част срещу все по-слабо съпротивляващия се кипърец и тутакси го затвърди за 2:0. Гришо продължи да не бърка и направи нов брейк, този път на нула за 5:2 срещу 32-годишния Маркос. След това юношеският шампион от Уимбълдън поведе с 30:0 и после направи първата си непредизвикана грешка в мача (!). Това не му попречи да затвори лесно сета, като в края направи изумителен удар между краката.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Голямо изпитание за българина във втория гейм на заключителната част. Първият му сервис изчезна, той направи три двойни грешки, които доведоха до общо четири точки за пробив за Багдатис. Гришо ги отрази, стигна до геймбол и го реализира за 1:1. Веднага след това Димитров сам постигна брейк. Той поведе с 40:15 и стисна победоносно юмрук, когато кипърецът прати волето в мрежата. В следващия гейм Димитров затвърди за 3:1, след като спаси нови три точки за пробив. Веднага след това Багдатис капитулира, като допусна нов пробив с две поредни двойни грешки. В последния гейм Гришо стигна до мачбол и го реализира с плонж!



Българинът завърши срещата с 29 печеливши удари (9 аса) и 15 непредизвикани грешки (4 двойни). Той вкара 64 процента първи сервис и спечели 79 процента от точките при разиграването му.

В третия кръг на Уимбълдън Димитров очаква в събота победителя от срещата между Джон Иснър (Съединени щати) и Дуди Села (Израел).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини