Дел Потро: Григор беше по-добър в първия сет, сервисът ми помогна много



16-05-2017 08:52 | Николай Драганов

Хуан Мартин дел Потро за пореден път се оказа непреодолимо препятствие за Григор Димитров. Аржентинецът записа пета победа от пет мача срещу българина в мач от първи кръг на "Мастърс" турнира в Рим след 3:6, 6:2, 6:3 в отделните части.


"Мисля, че играх добре през целия мач. Имах своите точки за пробив през първия сет, но Григор играеше по-добре в този момент. Той успя да се възползва от възможностите си", коментира Дел Потро, който осъществи обрат.


"Но във втория и в третия сет аз играх много стабилно от основната линия. Удрях много здраво от бекхенд и мисля, че сервиса ми помогна да спечеля мача", добави аржентинецът.


Това бе едва втори мач на клей за бившия №4 и шампион от US Open. Той спечели откриващия си двубой и преди две седмици в Ещорил, но се завърна в Аржентина преди втория си двубой заради семейна трагедия. Дел Потро и Димитров за първи път се срещнаха на червени кортове.


"Сега е моментът да се завърна отново, опитвам се да дам най-доброто. Нямам търпение да изиграя още няколко мача в Рим", пожела си Кулата от Тандил. Дел Потро вече има 8 победи и четири поражения през сезона, като всички те са срещу опоненти от Топ 6 - Раонич, Федерер и на два пъти Джокович. В следващия кръг аржентинецът ще се изправи срещу Кайл Едмънд от Великобритания.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини