Григор Димитров отпадна на старта в Рим



15-05-2017 22:53 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна на старта на „Мастърс 1000” турнира в Рим. Най-добрият български тенисист отстъпи с 6:3, 2:6, 3:6 пред Хуан Мартин дел Потро в страхотен двубой, продължил малко повече от два часа на централния корт във "Форо Италико". Това беше пети дуел между двамата, а краен победител отново излезе шампионът от US Open 2009, който продължава да има 100% актив срещу българина.

Григор Димитров изигра почти перфектен първи сет, който спечели след пробив в шестия гейм. След като се справи с подаването на опонента си, Гришо загуби една точка до края на сета (двойна грешка) при свой сервис.

Втората част обаче не тръгна никак добре за хасковлията, който след два пробива изоставаше с 0:4. До края на сета Димитров успя да върне един брейк, но допусна да загуби за трети път подаването си и резултатът беше изравнен – по сет.

Във финалната трета част Григор първи стигна до точка за пробив в седмия гейм, но с няколко хубави сервиса Дел Потро се измъкна. На свой ред аржентинецът получи брейк-бол и се възползва за преднина 5:3, което разгневи Григор и той счупи ракетата си. Сервирайки за мача аржентинецът не трепна и се поздрави с успеха след 2 часа и 9 минути игра.

Следващият турнир, на който ще видим в игра Григор Димитров е Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”, което започва в края на месеца.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини