Какви са целите на Григор Димитров?



20-04-2017 13:36 | Любомир Тодоров

Четвъртата поредна загуба на Григор Димитров даде храна за размисъл. След блестящото начало на сезона българинът зацикли от средата на февруари.


На 16 февруари Гришо записа 16-ата си победа за 2017-а, като победи Денис Истомин със 7:6(1), 6:1, за да се класира на четвъртфиналите на турнира в Ротердам. От този момент Димитров навъртя 5 загуби (от Гофен, Сок, Пея, Робредо и Щруф) срещу само една победа - срещу Михаил Южни в Индиън Уелс.


Логичният въпрос е какво се случва с Григор в последните два месеца? Къде изчезна вдъхновената игра, донесла титлите в Бризбън и София и полуфинала в Мелбърн? Къде е желанието и волята за победа във всеки мач? Защо се увеличават непредизвиканите грешки, които беше намалил до минимум и къде изчезна първия му сервис?


В отрязъка от сезона на червени кортове първата ни ракета има огромния шанс да се върне в Топ 10, защото няма много точки, които да защитава. След първите два турнира на клей обаче сметките са без кръчмаря. Озадачаващо беше участието в Маракеш в последния момент, най-малкото защото от щаба на Димитров преди време обявиха, че програмата му се прави за година напред. А и сценарият за лесна титла и  250 точки за ранглистата не се получи.


Вчера се случи същото. Гришо беше на един сет от завръщане в челната десетка, но не показа желание и игра, за да го спечели. За разлика от първите четирима в схемата в Монте Карло Анди Мъри, Новак Джокович, Стан Вавринка и Рафаел Надал, които до един имаха много трудни първи двубои, но демонстрираха характер и майсторство и продължават.

 


Така че сме малко объркани какви точно са целите на хасковлията, поне до началото на юни, когато приключват състезанията на клей. Не бива да се прибързва с изводи, защото предстоят трите "гросмайсторски" турнира на червено - в Мадрид, в Рим и в Париж. И добри резултати в тях ще накарат всички да забравят за несполуките на Димитров в Мароко и Монако. Обратното би означавало повторение на негативната му серия през пролетта на 2016 година.


Легендата разказва, че на пръстена на Питагор пишело: "по-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи". Така че е време Григор да реши кое от двете предпочита.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини