Четвърта поредна загуба за Григор Димитров



19-04-2017 20:56 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна от „Мастърс 1000” турнира на червени кортове в Монте Карло, след като загуби от Ян-Ленард Щруф (Германия) с 6:4, 3:6, 2:6 след близо два часа игра на централния корт. За българина това е четвърто поредно поражение в Тура, след загубите в Индиън Уелс, Маями и Маракеш.

Освен това Димитров, поне на този етап, се размина с възможността да се завърне в Топ 10, което беше напълно реално при силно представяне в Княжеството.

Началото на двубоя по никакъв начин не вещаеше подобна развръзка. Григор започна срещата с пробив, който затвърди за 2:0, а до края на сета не допусна двуметровия германец да навакса изоставането си – 6:4 след 41 минути.

Във втората част преминалия през квалификациите Щруф успя за първи път да пробие подаването на Димитров и поведе с 3:1 гейма, след което до края българинът нямаше отговор на мощните начални удари на опонента си.

Във финалната трета част интригата се запази до 2:2, след което до края на мача Щруф не загуби гейм. Това беше трети двубой между двамата, а германецът за първи път се поздрави с успех. В спор за място на четвъртфиналите Щруф ще премери сили с Диего Шварцман (Аржентина).

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини