Пиронкова изкачи една позиция - ранглисти



10-04-2017 10:01 | Любомир Тодоров

Въпреки че  не участва в турнир миналата седмица, Цветана Пиронкова се изкачи с едно място в публикуваната днес световна ранглиста и е вече №70.


Елица Костова се върна като втора ракета на България. Тя прогресира с 3 места до 146-ото и изпревари Изабелла Шиникова, която се смъкна до №148. Тази вечер Костова започва участието си в Богота с мач срещу Грейс Мин. Двубоят е от 18:30 часа наше време.


Виктория Томова остъпи с място и е 151-а от днес. Но шампионката от Истанбул ще добави към актива си 50-те точки от титлата следващия понеделник и за първи път ще стане втора ракета на страната.


На върха на класацията няма размествания. Води Ангелик Кербер, следвана от Серина Уилямс и Каролина Плишкова.


РАНГЛИСТА WTA

При мъжете заради Купа "Дейвис" нямаше турнири от календара на АТР. Григор Димитров съответно запази 12-ата си позиция. В сряда или четвъртък той ще изиграе първия си двубой на клей в Маракеш, Мароко.


Националите ни, които бяха много близо до завръщане във втора група на Евро-афрликанската група в "Санта Марина", са почти без промяна. Александър Лазов е №355, Димитър Кузманов е №508, Александър Лазаров е №589, а Тихомир Грозданов е №1279.


В челото на ранглистата лидер продължава да е Анди Мъри, следван от Новак Джокович, Стан Вавринка и Роджър Федерер.

РАНГЛИСТА АТП

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини