Григор: Резултатът не отговаря на действителността



13-03-2017 15:14 | Tennis24.bg

Григор Димитров се класира за трети кръг на „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс, след като победи с 6:4, 6:0 Михаил Южни в неделя вечер. След срещата най-добрият български тенисист сподели, че резултатът не отговаря на случилото се на корта и двубоят изобщо не е бил лесен. Григор също така призна, че му е било трудно да играе при сериозната жега в Калифорния.

„Не съм се състезавал от няколко седмици и бях нетърпелив да изляза на корта. Получи се труден мач, особено при тази нечовешка жега. Резултатът изобщо не отговаря на действителността. На мен ми беше трудно да мисля, още повече да се концентрирам върху мача.

Знам, че Михаил е много опитен тенисист, трябваше да подходя с респект към него и трябваше да изчакам своя момент, а и не чувствах топката много добре. Въпреки това, след първия сет, като че ли той се отказа и победата дойде. Не ми се мисли изобщо, ако трябваше да продължа мача още час или два. Все пак съм доволен, защото чувствам, че правя верните неща на корта, взимам правилните решения”, коментира Димитров.

В следващия кръг Димитров ще се изправи срещу представителя на домакините Джак Сок, срещу когото има отрицателен баланс – 1:2 победи.

„Джак е много, много опасен играч. Без съмнение е един от тези тенисисти, които също така играят добре у дома. Не трябва да му давам лесни точки. Той е уверен, знае какво да прави на корта. Ще бъде страхотна битка”, коментира Димитров.

При победа Григор Димитров за първи път в кариерата си ще достигне до осминафинал в тази надпревара.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини