Димитров е по-голяма звезда, отколкото резултатите му свидетелстват



23-02-2017 10:11

Силната игра на Григор Димитров от началото на сезона продължава да намира сериозен световен отзвук. Един от водещите тенис анализатори в САЩ - Питър Бодо, се скъса да хвали Гришо в очерка си за старта на кампанията. Според него Димитров, както и Александър Зверев, са демонстрирали, че са "орисани" да постигнат пробив сред най-добрите в света на тениса, както и съвсем скоро да спечелят титла от Големия шлем. Той ги поставя сред претендентите за оставащите три турнира от Големия шлем, пише "Меридиан Мач".

"Ситуацията при Григор Димитров е малко по-усложнена спрямо Зверев. Провъзгласиха го за "Бейби Фед" още докато бе юноша. Но 25-годишният Димитров сякаш узря по-бавно и се забави с пълното си посвещаване на играта. Сега обаче направи силно начало на годината, подкрепено с качествено представяне при титлата в Бризбън и изключителни изяви на Australian Open.

Димитров е по-голяма звезда, отколкото резултатите му свидетелстват, частично заради неговата харизма и личните му връзки през годините. За разлика от много топ играчи Димитров не си взе почивка след първия турнир от Големия шлем за годината. Той се отправи към дома, за да играе в София, независимо че бе спечелил в Бризбън и стигна почти до финала на втората седмица на Откритото първенство на Австралия.

Не винаги е лесно да се справиш с напрежението у дома. Той можеше да потърси лесното оправдание с умората, което се прокрадна след трудния първи мач срещу Йежи Янович. Но Димитров продължи напред и във финала се наложи над №2 в схемата Давид Гофен.

Автор: Питър Бодо

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини