В Марсилия се надявали за Григор до последно



22-02-2017 10:59 | Tennis24.bg

Огранизаторите на тенис турнира в Марсилия признаха, че са разочаровани от отказа на Григор Димитров да участва в надпреварата тази седмица. Първата ни ракета се оттегли от основната схема, тъй като почувства умора след силния старт на сезон 2017.

"Много се надявах Григор да участва. През 2009 година ние му дадохме една от нашите "уайлд кард", за да може да направи своя дебют на турнира в Марсилия. Той почти победи Жил Симон, който по това време бе номер 8 в света. Димитров дори сервираше за спечелване на мача…

Аз инвестирах в него, защото обичам начина, по който играе, и неговия характер. Той натрупа много умора, което е разбираемо - повече психическа, отколкото физическа. Ние нямаме нужда от това да рискуваме с играч, който не е на 100% готов, защото рискуваме той да загуби още в първия кръг", каза директорът на турнира Жан-Франсоа Кожол.

Припомняне, че от началото на сезона Григор Димитров има изиграни 18 двубоя, в които има записани 16 победи и 2 загуби. Българинът спечели титлите в Бризбън и София, а освен това достигна до полуфинал на Australian Open (загуби от Надал) и четвъртфинал в Ротердам (загуби от Гофен).

Димитров беше заявил за участие и турнира в зала в Марсилия тази седмица, но предвид многото изиграни двубои реши да си вземе заслужена почивка, за да бъде максимално свеж за „Мастърс 1000” турнирите в Индиън Уелс и Маями, които започват в началото на март.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини