Експресна победа за Григор Димитров (видео)



05-01-2017 04:31 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира на твърди кортове в Бризбън, Австралия. Това стана факт, след като българинът победи с 6:2, 6:4 ветерана от Франция Никола Маю в двубой, който продължи малко повече от час.

Димитров вече очаква следващия си съперник, който ще бъде определен от дуела между Доминик Тийм и Сам Грот.

Тази вечер най-добрият български тенисист в историята сервира на изключително ниво, като през първия сет загуби едва 2 точки при свой начален удар. В целия мач той имаше проблеми в един единствен сервис-гейм – при 5:4 във втората част, когато сервира за двубоя.

Тогава Димитров трябваше да обръща гейма от 0:40, но се справи отлично и записа серия от 5 последователни точки, които му гарантираха гейма и мача.

Григор приключи двубоя с 8 аса и нито една двойна грешка на сметката си. При начален удар показателите на българина са още по-внушителни: 93% спечелени точки след първи сервис (25/27) и 63% след втори (12/19). Григор демонстрира и изключителна успеваемост при точките за пробив – 3 от 3.

Григор Димитров достига до четвъртфинал в Бризбън за четвърти път в кариерата си. През последните две години българинът неизменно отпадаше от Роджър Федерер, който този сезон предпочете да играе за „Хопман Къп”. 

ПОБЕДАТА НА ГРИГОР ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини