Григор срещу американец на старта в Пекин



01-10-2016 10:35 | Станко Димов

Григор Димитров научи съперника си в първи кръг на АТР 500 турнира на твърди кортове в Пекин, който започва в понеделник. На старта в китайската столица българинът ще се изправи срещу Стив Джонсън от САЩ.

Двамата се познават добре, като само в рамките на този сезон се срещнаха два пъти и си размених по една победа – Джонсън се наложи в III кръг на Уимбълдън, а Григор го победи няколко месеца по-късно в Синсинати. Общо двамата са си разменили по две победи.

При победа Григор ще се класира за втори кръг, където ще срещне Люка Пуй или Йен-Сун Лу. В трети кръг пък е възможен сблъсък с Рафаел Надал, който е поставен под №2 в схемата.

Миналата година Григор Димитров не взе участие в турнира в Пекин. Най-доброто постижение на българина в турнира е достигането до III кръг през 2014-а (загуби от Новак Джокович). Това е и единственият случай, в който Григор е прескачал първи кръг в Пекин.

Водач в схемата в Китай е Анди Мъри. Шампионът Новак Джокович няма да защитава отличието си, тъй като се възстановява от контузия.

ОСНОВНА СХЕМА В ПЕКИН

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини