Димитров си върна на Шварцман



30-09-2016 15:31 | Любомир Тодоров

Третият поставен на турнира в Ченду, Китай, Григор Димитров се класира на полуфинал в надпреварата на твърди кортове от категория "АТР 250".

Българинът победи Диего Шварцман от Аржентина с 4:6, 6:4, 6:3 след повече от два часа игра и така взе един вид реванш за нелепо загубения финал в Истанбул през май от същия съперник.

Още в първия сервис гейм на южноамериканеца Григор поведе с 40:0, но не успя да пробие. Това стори Шварцман в петия гейм за 3:2. Той дръпна с 40:15 и реализира втория брейк бол след форхенд в аут на българина. Веднага след това Димитров можеше да върне пробива, но пропиля шанса си с топка в мрежата. При 3:5 Григор подаваше за оставане в сета. Той отрази два сетпойнта на съперника с отлични сервиси и спечели дългия гейм. Веднага след това обаче Шварцман поведе с 40:15 и затвори частта с ас.

Отново Димитров беше първият, който стигна до точки за пробив в следващия сет. Във втория гейм той изпусна две възможности. Веднага след това 70-ият в света аржентинец получи брейк пойнт и го реализира с печеливш удар от бекхенд по правата, а после затвърди за 3:1. Гришо върна брейка, при това на нула, за 4:4. В следващия гейм спаси точка за пробив с бекхенд по права, за да поведе в сета. Димитров продължи да доминира и затвори сета веднага след това. Той стигна до 40:15 при подаване на разколебания Шварцман и спечели при втората възможност след топка от форхенд в аут на съперника.

Григор продължи серията си и в третия сет. Той се възползва от липсата на първи сервис у съперника и го проби на 15 за 2:0, за да спечели шести пореден гейм. За съжаление ниският южноамериканец обаче тутакси направи рибрейк и сложи край на серията. Това не смути 25-годишния хасковлия и той възстанови пробива аванс за 3:1, след което затвърди с гейм на нула. При 5:3 първата ни ракета сервираше за спечелване на двубоя. Той го направи на нула, като завърши с деветия си ас.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ.

На полуфинала Димитров очаква победителя от мача между водача в схемата Доминик Тийм от Австрия и испанеца Алберт Рамос. Григор за четвърти път този сезон стига до тази фаза след турнирите в Сидни и Истанбул, където игра финали, и в Синсинати.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини