Джокович на полуфинал след ново отказване



07-09-2016 08:07 | Станко Димов

Новак Джокович се класира за полуфинал на US Open за 10-а поредна година. Това стана факт, след като сърбинът се наложи с 6:3, 6:2 и отказване в двубоя си срещу Жо-Вилфред Цонга. Любопитен е фактът, че това е трети случай от началото на турнира, в който опонент на световния №1 се отказва заради контузия. По-рано същото сториха Иржи Весели и Михаил Южни.

С успеха днес Джокович подгони рекорда на Джими Конърс, който има 12 последователни участия на полуфинал на US Open.

„Поставих се в положение, което ме доближава само на един мач от участие на финал. С течение на турнира започвам да се чувствам все по-добре. Мисля, че намирам пика на формата си”, коментира Джокович.

Световният №1, който е и действащ шампион от турнира, поведе с 6:3, 6:2 срещу Цонга, след което французинът се отказа заради контузия в коляното. Ноле има 2 титли от Ню Йорк – 2011 и 2015.
Джокович приключи срещата с 18 печеливши удара и 12 непредизвикани грешки, а от своя страна показателите на Цонга бяха 11 уинъра и 36 грешки.

На полуфиналите Джокович ще премери сили с друг представител на Франция – Гаел Монфис. Сърбинът води с в внушителните 12:0 победи в преките двубои, като не е губил сет от този съперник от повече от 2 години.

„Обичам да гледам Гаел. Той е един от тенисистите, за когото определено бих си платил билет, за да гледам. Той е изключително харизматичен. Играе с усмивка, наслаждава се на тениса и живота и хората го харесват”, коментира Ноле.

„В този етап от кариерата си Гаел изглежда много по-концентриран. Особено на твърди кортове тази година, той играе най-добрия тенис в кариерата си. Много е постоянен. Не е загубил сет до този момент, а това говори много за нивото на играта му. Определено очаквам здрава битка”, каза още шампионът.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДЕВЕТИЯ ДЕН НА US OPEN

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини