Тежка загуба за Григор Димитров



06-09-2016 04:27 | Станко Димов

Григор Димитров приключи участието си на US Open 2016. В мач от осминафиналите, най-добрият български тенисист претърпя тежко поражение с 0:3 сета от Анди Мъри, в отделните части 1:6, 2:6, 2:6.

Благодарение на успеха шотландецът се класира за четвъртфинал, където ще срещне Кей Нишикори. Тази вечер Мъри доказа, че е тенисистът в най-добра форма в последните месеци в света. Той просто бе безгрешен срещу Григор и показа, че заедно с Джокович са топфаворити за отличието в Ню Йорк.

Това беше 10-и двубой между Мъри и Димитров, а шотландецът записа победа №7. От „Ролан Гарос” насам той е загубил само два мача (финалите на „Ролан Гарос” и Синсинати).

От своя страна Григор Димитров беше далеч от най-добрата си форма тази вечер. Българинът, който за втори път в кариерата си достига до тази фаза на US Open, беше тотално надигран от именития си опонент и сякаш така и не успя да влезе в мача, продължил два часа.

Двубоят ще се запомни и с любопитен факт. Анди Мъри регистрира най-бързият сервис в кариерата си – 141 мили в час. Григор напуска Голямата ябълка със 180 точки за ранглистата и чек на стойност $235 000.

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини