Шеметно завръщане на Цонга и Давиденко (резултати)



03-01-2011 21:53 | Станко Димов

Поставеният под номер 3 в основната схема Жо-Вилфред Цонга се завърна по повече от категоричен начин на корта. В първият си официален мач от месец октомври насам, французинът разби с 6-2, 6-0 Рубен Рамирес Идалго (Испания) и се класира за II кръг на турнира в Доха.

 

Самата среща продължи по-малко от час а Цонга показа, че от контузията в коляното, която го измъчваше през последните месеци, няма и помен.


В спор за място на 1/4-финал Цонга ще се изправи срещу учакващия с "уалд кард" Сергей Бубка (Украйна), който постигна не по-малко впечатляваща победа 6-0, 6-3 над испанеца Даниел Химено-Травер.


Шампионът от миналата година Николай Давиденко постигна не по-малко впчечатляващ успех. Руснакът надви Фабио Фонини (Италия) в два сета за малко повече от час игра 6-1, 6-4. Давиденко показа завидна форма и не даде нито един шанс за пробив на съперника си.

 

Утре на корта в Доха излизат големите фаворити в турнира - Рафаел Надал и Роджър Федерер. Надпреварата в Доха е от категория "Мастърс 250" с награден фонд $1 024 000.

Резултати от изиграните във вторник срещи:


Николай Давиденко (Русия) - Фабио Фонини (Италия) 6-1, 6-4
Гилермо Гарсия-Лопес (Испания) - Михаил Кукушкин (Казахстан) 6-1, 7-6
Илия Марченко (Уктайна) - Миша Зверев (Германия) 7-6, 6-4
Сергей Бубка (Украйна) - Даниел Химено Травер (Испания) 6-0, 6-3
Жо-Вилфред Цонга (Франция) - Рубен Рамирес Идалго (Испания) 6-2, 6-0




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини