Надал и Федерер научиха имената на първите си съперници за сезона



02-01-2011 10:53 | Станко Димов

Световният номер 1 Рафаел Надал ще се изправи срещу словак в първия си официален мач за сезон 2011. Съперник на испанеца на турнира в Доха ще бъде Карол Бек, който е 103-ти в ранглистата на ATP. Двубоят ще бъде втори в историята между двамата. В първия случай Рафа се наложи в два сета именно в Доха.

 

Първият по-сериозен тест за Рафа се очертава да бъде на 1/4-финалите, където може да се изправи срещу непредсказуемия латвиец Ернест Гулбис. В полуфиналите пък на пътя на Рафа може да застане миналогодишният шампион Николай Давиденко.

 

Поставеният под номер 2 в основната схема Роджър Федерер ще се изправи срещу квалификант в първия кръг. Половината на Роджър сякаш изглежда по-лесна, като до финала швейцарецът може да се срещне с Виктор Троицки и Жо-Вилфред Цонга.

 

Шампионът от миналата година Николай Давиденко ще започне защитата на трофея срещу италианеца Фабио Фонини. Във втори кръг пък го чака финландецът Ярко Ниеминен.

 

Турнирът в Доха ще се проведе в периода 3-8 януари. Шампионът ще прибере със себе си 250 точки за ранглистата и чек на стойност $177 000.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини