Димитров счупи имиджа си с няколко удара



01-05-2016 20:41 | Любомир Тодоров

На връх Великден Григор Димитров беше на 2 точки от титлата в Истанбул, но не успя да я спечели. Случвало се и на най-добрите да загубят от сет и 5:2 финал.

Но последната "точка" в срещата с 87-ия в света Диего Шварцман разруши имиджа на българина като стопроцентов професионалист и абсолютен джентълмен на корта. Поне аз не съм виждал такъв завършек на тенис мач - две умишлено счупени ракети, донесли наказателен гейм. Най-малкото това не е в стила на феърплея и някак омаловажи успеха на аржентинеца.

Очевидно Григор беше разочарован след обрата, страдаше от болки в бедрото и изпусна нервите си, но това не го оправдава.

Защото Димитров освен правото да бъде световна звезда има и задължението да бъде за пример. Не бива да забравя, че е любимец на повечето българи и е спортист номер едно на страната през 2014 година, а освен това почетен гражданин на Варна и Хасково. Че децата искат да му подражават във всичко. Че, както сам казва, представя България винаги и навсякъде.

Реномето се гради трудно, но може да се разруши с няколко удара.

Ако има нещо хубаво в нагарчащия завършек на финала, то това е, че Гришо, който скоро навършва 25 години, намери сили да се извини за своето поведение на церемонията по награждаването.

Искрено се надявам, че Димитров ще разбере какво точно е направил и повече няма да влиза в телевизионните обмени с такива кадри, в които да бъде освиркван, а с изумителните си отигравания и последващи аплодисменти.

Любомир Тодоров

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини