Инфарктна загуба навръх Великден (+ снимки)



01-05-2016 19:54 | Tennis24.bg

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Истанбул

Григор Димитров допусна инфарктна загуба навръх Великден! Най-добрият български тенисист загуби финала на АТР 250 турнира в Истанбул, отстъпвайки с 1:2 сета пред Диего Шварцман, в отделните части 7:6 (5), 6:7 (4), 0:6 след близо 3 часа игра на „Гаранти Коза Арена”.

Българинът има за какво да съжалява, тъй като водеше със сет и 5:2 във втория, като при 5:3 сервира за трофея. На два пъти почетният гражданин на Хасково беше само на две точки от успеха, но 87-ият в света Шварцман отказа да се предаде и в крайна сметка изстрада успеха си.

Любопитен е и начинът, при който приключи мачът. При 0:5 и 40:40 в третия сет, Григор Димитров показно счупи поредна ракета, за което получи наказание гейм (гейм-пенълти), с което загуби мача. Българинът изпитваше физически проблеми от края на втория сет, но поиска медицинска помощ едва в края на третия сет, когато реално мачът вече беше загубен.

Григор Димитров завърши срещата с нетипично ниски показатели при начален удар - 45% спечелени точки след първи и 38% след втори сервис. Българинът пласира 3 аса и допусна 4 двойни грешки.

На церемонията след срещата Григор Димитров се извини на публиката за невъздържаното си поведение в последните геймове, за което получи аплодисменти.

По този начин Димитров се размина с пета титла в кариерата си (4:4 във финални двубои). За българина това е втори загубен финал през сезона, след като през януари отстъпи пред Виктор троицки в Сидни, където пропусна мачбол. За последно Григор вдигна трофей преди близо 2 години - през юни 2014-а, когато триумфира на тревните кортове в Куинс Клуб. Българинът напуска Истанбул със 150 точки за ранглистата и близо 40 000 евро от наградния фонд.

От своя страна Диего Шварцман се поздрави с първа титла в кариерата си. Нисичкият аржентинец си заслужи 250 точки за класацията и близо 76 000 евро от наградния фонд. Следващият турнир, на който ще видим Григор Димитров е „Мастърс 1000” в Мадрид, който вече започна.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА В ИСТАНБУЛ ВИЖТЕ ТУК

РАЗВИТИЕТО НА ДВУБОЯ ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини