Отложиха двубоя на Григор Димитров за петък



14-01-2016 11:37 | Станко Димов

Григор Димитров и Александър Долгополов ще доиграят двубоя си от четвъртфиналите на турнира в Сидни в петък. Както е известно, срещата бе прекратена при резултат 4:6, 6:3, 4:2 в полза на Димитров заради дъжд. След няколко часа пауза, организаторите взеха решение двубоят да бъде доигран в петък. Тогава ще се изиграят и останалите четвъртфинални срещи, както и вероятно полуфиналите.

РАЗВИТИЕТО НА СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ

Какво се случи в двубоя днес - първият сет продължи 53 минути и бе спечелен от Долгополов след решаващ пробив в деветия гейм. Като цяло Григор Димитров действа доста колебливо при начален удар и нетипично за играта си допусна да бъде пробит на два пъти в рамките на един сет. След последната точка в сета Григор Димитров не сдържа нервите си и зрелищно счупи ракетата си. В този момент над Сидни заваля силен дъжд и съдията на стола прекъсна мача.

Дъждовната пауза продължи близо час и половина и определено се отрази ползотворно на Григор Димитров. След подновяването на играта най-добрият ни тенисист бе далеч по-уверен в ударите си, особено когато ставаше въпрос за сервис. Григор печелеше редовно на 0 геймовете, в които сервира, като по този начин поставяше под напрежение Долгополов. Украинецът се пречупи в осмия гейм и Григор проби за 5:3, след което затвърди за 6:3.

В решаващата трета част двамата изиграха ключов трети гейм, който продължи повече от 10 минути. Григор пропиля цели 6 точки за пробив, по-голямата част отразени с асове на Долгополов. При седмия опит обаче късметът се усмихна на Григор, който след щастлив рикошет в мрежата направи невъзможна за връщане топка и проби.

Последваха няколко разменени гейма, а при 4:2 в полза на Димитров над Сидни отново заваля и срещата пак бе прекъсната. След няколко часа пауза, организаторите решиха двубоят да бъде доигран в петък.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини