Григор Димитров: Имам нужда от повече мачове



13-01-2016 14:30 | Tennis24.bg

Благодаря за подкрепата на публиката, виждам и български знамена тук, това е чудесна подкрепа за мен. Това каза Григор Димитров непосредствено след победата с 2:0 сета над Пабло Куевас на старта на турнира в Сидни. Както е известно българинът се наложи със 7:6, 6:4 и се класира за четвъртфиналите.

„Мисля, че точно сега имам нужда от повече мачове. Това ще ми помогне за ранглистата, както за нивото на игра, което се опитвам да постигна. Работих усилено в много аспекти по време на подготовката, затова просто искам да се уверя, че мога да ги използвам в игра и това да се превърне в навик. Това е много важно за мен”, коментира Григор Димитров.

Следващият съперник пред Григор се казва Александър Долгополов (Украйна). Двубоят между тях е в 05:00 часа в четвъртък.

„Той е опасен съперник. Никога не знаеш какво да очакваш от него. Особено тук. Условията са доста подходящи за него. Кортът е бърз и малко ветровит. Така че ще бъде труден мач за мен, определено. От друга страна, аз съм тук, за да играя”, коментира Димитров.

Запитан дали новата генерация може да атакува т.нар. Голяма четворка (Джокович, Федерер, Надал и Мъри), Григор Димитров отговори по следния начин: „Можем да го направим. Милош (Раонич), Кей (Нишикори), аз, работим с една голяма цел. В един момент да сме там”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини