Григор Димитров смело крачи към Топ 100



25-10-2010 08:58 | Станко Димов

Най-добрият роден тенисист Григор Димитров записа поредно рекордно класиране в ранглистата на ATP. От днес Гришо е 114-ти в света, като има на сметката си 497 точки.

 

Постижението на Гришо го прави втория най-успешен тенисист в историята на страната ни. Единствено Орлин Станойчев е бил по-напред - 96-и.

 

Причина за поредния скок на Димитров е класирането за финал в турнира от "Чаланджър" сериите в Орлеан, Франция. Втори сред българите вече е Тихомир Грозданов, който бележи прогрес с 4 позиции и от днес е 578-ми.

 

Тото има 38 точки и изиграни 18 турнира за годината. Третата позиция остава за друг наш талант - Димитър Кутровски, който се свлече със 71 позиции в света до 618-то място.

 

Очаквано на върха на ранглистата промени няма. Лидер е Рафаел Надал, който има близо 12 000 точки в актива си. Втора ракета в света е Роджър Федерер, който вчера спечели титлата в Стокхолм. Трети е Новак Джокович, следван от Анди Мъри, Робин Сьодерлинг и Томаш Бердих.

 

Доста по-шумно е при жените, където промени не липсват. Шампионската от Australian Open и Уимбълдън Серина Уилямс продължава с пропадането си, като вече заема трета позиция в света.

 

Лидер в ранглистата остава Каролин Вожняцки, а зад нея вече е финалистката от Уимбълдън и US Open Вера Звонарьова. Една позиция загуби и другата от сестрите Уилямс - Винъс. Дизайнерката вече е под номер 5, а пред нея се нареди Ким Клайстерс.

 

При българките има "козметични" промени. Цвети Пиронкова, която на "Кремъл къп" не успя да защити точките си от миналата година, отстъпи с едно място и от днес е 34-та в света. Втора ракета на България остава Диа Евтимова, а трета Елица Костова.



РАНГЛИСТАТА ПРИ МЪЖЕТЕ!


РАНГЛИСТАТА ПРИ ЖЕНИТЕ!

 

Какво трябва да подобри Гришо, за да прогресира още?

 
 



Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини